Ring oss

Dags att köpa hemsida – några saker att tänka på

Att köpa hemsida från en leverantör kan vara lite klurigt. Antingen har man köpt hemsida förut och inte varit riktigt nöjd av någon anledning (varför skulle man annars läsa det här) eller så är det första gången. Oavsett om det är första gången eller inte så kan det vara bra att tänka på några saker innan man går vidare för att köpa en ny hemsida.

Köpa hemsida

Vad är syftet med den nya hemsidan?

Det här kanske känns som en självklarhet för många, men det är det inte alltid. Det är alltså väldigt bra om ni har en tanke om varför ni ska en hemsida och vad huvudsyftet med hemsidan är.

En del företag behöver den för att potentiella kunder ska kunna gå in och se att de är ett ”riktigt” företag, ett professionellt företag. Det kan vissa gånger kallas för en ”order qualifier”. Andra företag behöver en hemsida som ska vara en del i deras aktiva marknadsföringsmix. Där hemsidan ska användas för att fånga in nya leads som sen kan leda till kunder. Det finns också fall där ett företag behöver en hemsida bara för att visa upp sina tjänster eller produkter så att ett telefonsälj blir lättare, där företagets kund kan titta på något samtidigt.

Det finns många möjliga anledningar, men det är bra om ni har en bra uppfattning om vad ni vill ha hemsidan till.

Vi är proffs på WordPress hemsidor!

Utseende & funktioner

Alla företag har olika preferenser och behov när det kommer till hur hemsidan ska se ut och vilka funktioner som behövs. Det är bra att vara lite förberedd även här när man ska köpa hemsida. Vilka funktioner behövs? Behövs det något speciellt designspråk? Finns logotyp eller grafisk profil redan?

Om man inte vet detta så kanske man har andra företags hemsidor som man gillar och skulle vilja likna i mångt och mycket. Det kan vara branschspecifikt eller bara en hemsida som man tycker förmedlar rätt känsla.

 

Budget

När man ska köpa en ny hemsida är det bra att veta vad man har för budget. Budgeten bör vara balanserad mot vad man är ute efter då det kommer till stor del styra priset. Är det väldigt komplicerade och skräddarsydda funktioner som behöver man ha en större budget. Men man måste också utgå från sitt eget företags ekonomi. Vad vill man lägga? Vad tror man att man kan uppnå med en ny hemsida?

 

Leverantör

När man väljer vilken leverantör som ska bygga den nya hemsidan finns det en del saker att tänka på. Har de erfarnenhet? Passar de vår budget? Hur länge har de varit verksamma? Referenser? Har det ett kundfokus?

 

Webbex

Vi vill göra det lättare att köpa hemsida genom tydlighet och transparens. Som kund vet man vad man får och till vilket pris. Det finns inga frågetecken.

Om ni har frågor eller funderingar, tveka inte att höra av er till oss.

Läs om våra priser och paket här

Kontakta oss – så hjälper vi er med hemsida

  • Vi lovar att inte dela dina uppgifter med 3e part eller skicka irrelevant information.