Ring oss

PHP 7.2 uppdatering

Många webbhotell har redan nu slagit över till den senaste versionen av PHP, nämligen PHP 7.2. Detta då de gamla versionerna går i graven och slutar underhållas av utvecklarna. Det har dock lett till att en hel del WordPress-hemsidor har börjat strula. Kontakta oss så hjälper vi er. Annars läs vidare nedan.

PHP 7.2 & WordPress logotyp

PHP 7.2 och WordPress

PHP är kodspråket som driver WordPress. PHP är ett språk som körs på servern och sen skjuter upp kod till klienten så att besökare kan se och använda hemsidan.

Vanliga problem

Efter 2018 så kommer många webbhotell inte längre stödja eller tillhandahålla äldre versioner av PHP, såsom 5.6 och 7.0. Det innebär att om de inte redan slagit över till PHP 7.2 så kommer de göra det inom kort.

För många av våra kunder och andra företag som har hemsidor byggda med WordPress så har webbhotellen redan slagit över till ny version. Det har skapat en del problem.

Vanliga problem är att det inte går att nå adminpanelen, att felkkod skjuts ut och ändrar utseendet på sidan, men även att många plugins (insticksmoduler) har slutat fungera. Många plugins har ännu inte uppdaterat sin kod så att de stödjer php 7.2 och slutar därför att fungera.

Vi kan hjälpa er med PHP-uppdateringen!

Varför ska man uppdatera?

PHP 7.2 är en bättre och snabbare version av PHP som kommer göra att er hemsidan blir ännu snabbare. Dessutom så är den säkrare. Men den största anledningen till att uppdatera är att de gamla versionerna inte kommer att finnas kvar och det kommer innebära problem framöver. Särskilt i och med att WordPress precis släppt 5.0 och kommer byggas mer och mer för att stödja senare versioner av PHP. Redan med WordPress-versionerna 4.8 så har minimikravet varit PHP-version 5.6.

 

Hur uppdaterar man?

Webbhotellet uppdaterar er server så det behöver inte ni tänka på. Utan det handlar snarare om hur man säkerställer att er WordPress-hemsida fungerar efter att de har uppdaterat till PHP 7.2. Detta är lite av ett fall till fall, då olika hemsidor har olika kod. Det man börjar med är att försöka hitta vilka delar av koden som inte fungerar med PHP 7.2. Vissa har bara några små fel, medan andra har stor del av koden som är icke-kompatibel.

Det första man gör att slå på debug i wp-config för att se till att WordPress skjuter ut felkoden.

Sedan finns en rad olika plugins som kan hjälpa er att hitta kompabilitetsproblem. Ett av dem är detta plugin från WPengine, som vi har testat och som fungerar bra. Läs mer och ladda ned till er WordPress här.

Ja, men hur gör man om man inte kommer åt sin admin-del?

Då måste man antingen ladda upp och göra ändringarna lokalt och sen skjuta upp dem med FTP, eller ta hjälp av webbhotellet eller andra experter. Det går självklart, som med allt annat, att Googla sig till lösningen. Men det kan vara en aning tidskrävande.

 

Om ni vill ha hjälp med detta så är det bara att kontakta oss så ska vi försöka hjälpa er. Använd formuläret på den här sidan eller ring oss på 08-501 64 551.

Kontakta oss

  • Vi lovar att inte dela dina uppgifter med 3e part eller skicka irrelevant information.